The surrounding of Quinta

Gestaco lies in the northern part of Portugal, 85 kilometers to the east of Porto. Good roads and an hour by car from the airport. The village lies in the province of Baiao, a mountainous area with forests and nature reserves. If you are looking for an exciting nightlife this is not the place to be.

Rust en natuur In de vroege morgen wordt u niet gewekt door uw wekker of alarm van de mobiele telefoon, maar door alle vogels in de natuur: uilen, spechten, kanaries, roodstaartjes, de hop, zwartkopjes en roofvogels. Voor de vogelaar een waar paradijs! In mei 2011 was hier een vlinderkenner, hij ging hier op onderzoek uit om eens te kijken wat hier zoal rondfladdert. En kwam tot een aardige scorelijst aan soorten voor de maand mei. Soorten die in Nederland tot de verbeelding spreken zijn hier te zien. Zoals de pasja, keizermantel, koningspage en de koninginnepage, maar ook vele andere kleine vlinders zijn bij ons te bewonderen, zoals het tijgerblauwtje, resedawitje, grote vos, argusvlinder en nog vele andere. Als je een echte vlinderkenner bent, neem dan een goed vlinderboek mee( de nieuwe vlindergids van Tirion). Succes verzekerd…. Vanaf het landgoed heeft u uitzicht op het dorp Mesão Frio, waar winkels, 6 restaurantjes, 3 banken en 2 supermarkten te vinden zijn. Dit is op + 4 km van de camping. Geen grote toeristische attracties, maar het normale leven zoals zich dat daar afspeelt. In Mesão Frio is een heerlijk en schoon openbaar zwembad te vinden en een natuurlijke beek met een lokale picknickplaats waar het ook heerlijk toeven is. Er stroomt schoon, fris bergwater rechtstreeks de beek in! Op vrijdag is hier een lokale markt met onder meer verse vis, gevogelte, groenten en kleding.

De Douro vallei Op 4 kilometer afstand ligt de Douro vallei, een prachtige route om de omgeving te ontdekken. De Douro vallei staat bekend om zijn lekkere wijnen en Port. Heeft u wel eens de bekende ‘groene wijn’, vinho verde gedronken? Om een goed beeld te krijgen van de wijnstreek, kunt u een speciale autoroute volgen met de routebordjes “‘Rota dos Vinhos'” en de beroemde portroute. Begin najaar is de beste tijd voor een rondreis aan de Douro. De plukkers zingen onder het werk en vieren een succesvolle oogst. Al met al een geweldige streek vol wijngaarden en welvarende quinta’s, allemaal gewijd aan de wijn en de port. Vele quinta’s bieden een rondleiding aan.

Bedevaartsplaats Lamego en Braga Vanuit Gestaço kunt u een uitstapje maken naar Lamego, een bedevaartsplaats. Het is bekend om zijn heiligdom met 2 torens in Barokstijl gebouwd, met een trap van ruim 600 treden. Een andere bedevaartstad is Braga. Deze stad is ook bekend van het prachtige voetbalstadion, gebouwd tussen de rotsen, met uitzicht op de stad. De voetballiefhebbers herkennen het vast nog wel van het E.K. 2004 dat in Portugal gehouden werd. Of u rijdt, met trein of auto naar Porto, wat aan de monding van de Douro ligt, met een historische kade met porthuizen. Bekend om zijn dubbele brug en prachtige winkelstraten. Een bijzonder levendige stad. Bent u portliefhebber? Ga dan naar Peso da Regua. Hier vandaan gaan diverse boottochten naar de prachtige porthuizen in de omgeving. De romantische stad Amarante Amarante, ca. 25 km van het landgoed, is een zeer romantisch stadje aan de oevers van de Tamega, met een prachtige Romeinse brug. Daar is ook een strand te vinden. Of u gaat naar één van de kleinere dorpjes in de buurt… U hoeft zich hier niet te vervelen hier!

Grape harvest

Our Quinta is in a part of Portugal dedicated to the production of wine and port and some Quintas offer tours. Mid-september until the beginning of october is the best time to experience the singing of the grape pickers as they celebrate the harvest. We grow the white grape, used to make the sparkling Vinho Verde. In our grapevine we grow white grapes, used to make the sparkling Vinho Verde.

Culture

Culture off Portugal

A very good artist/photographer friend has travelled widely, also most of Portugal. He has given us his photos in order to give our guests an impression of northern Portugal. We hope you will enjoy them.

Golf in Amarante and Vidago

For a short golfing trip is staying with Petra and Setha a pleasure. Their hospitality and simple but comfortable stay in the yurts makes eturning from the golf course a pleasure indeed. Setha,s delicious indonesian ¨rijsttafel¨ is great. It feels like coming home.

De golfbaan van Amarante heeft prachtige vergezichten en is een uitdagende par 68 baan. Dat lijkt klein maar uit ervaring kan ik vertellen dat deze golfbaan voor ons Nederlanders de nodige techniek vraagt. De baan heeft smalle en brede fairways. Maar je staat altijd scheef. De holes lopen naar beneden of naar boven en de greens liggen soms op een hoger gedeelte wat een nauwkeurig aanspelen vereist. Het course management wordt hier op de proef gesteld. Vergeet niet regelmatig om je heen te kijken naar het steeds wisselde en prachtige landschap.

Op 1 uur en 15 minuten rijden (Noordelijker) ligt de golfbaan Vidago. Een par 72 wedstrijdbaan die ik niet zelf bezocht heb. De omgeving van de baan is werkelijk prachtig. Daar zijn we doorheen gereden en hebben we gewandeld. Als je met een kleine groep bent van 4 – 12 personen kan het spelen van de combinatie van beide golfbanen de onderlinge competitie spannend maken. De golfbaan Vidago is ons door de lokale spelers van Amarante aangeraden als een zeer mooie en moeilijke baan. Henk en Dini Kramer Krommenie

Photos

© Porta Portugal, bijzondere camping in Portugal