Accommodaties

Yurts

U logeert in één van de vier yurts, die staan geplaatst op een platform van Portugese stenen, ‘pedra’s’ genaamd. De yurt staat tussen de druivenranken en geeft u uitzicht over de hele Douro vallei, + 425 meter hoog. De yurts staan tevens naast een geweldig bos met vele wandelpaden. Onze camping is autoluw.

Bell tent

De Bell tent is de ultieme droomtent voor iedereen die van kamperen ,  ruimte en stijl houdt. Het is in de 19e eeuw ontwikkeld als een duurzame en praktische legertent. Het dikke, zandkleurige  canvasdoek is ademend, wind- en waterdicht, waardoor het nooit klam of benauwd wordt in de tent en het maakt het binnen altijd vrolijk en zonnig.

Campingplaatsen

De tentplaatsen (4) en de plaatsen voor kleine campers en vouwwagens (2) zijn ruim en niet afgebakend, ieder met een eigen hangmat. Het fraaie uitzicht, het kleinschalige karakter en de gemoedelijke sfeer maakt het kamperen op onze quinta tot een feest. Vooral ’s avonds volop genieten van de overweldigende sterrenhemel………

Yurts

U logeert in één van de vier yurts, die staan geplaatst op een platform van Portugese stenen, “pedra’s” genaamd. De yurt staat tussen de druivenranken en geeft u uitzicht over de hele Douro vallei, + 425 meter hoog. De yurts staan tevens naast een geweldig bos met vele wandelpaden. Onze camping is autoluw.

Yurts zijn nomadententen uit Mongolië met een doorsnede van 6 meter. U kunt er in staan, want de nokhoogte is ca. 3 meter. Als je lang bent, is het in een yurt heel wat beter uit te houden dan in een ander soort tent. De yurts zijn in originele staat en worden door de Mongoliërs nog dagelijks gebruikt. Ze zijn dus met de hand gemaakt en u vindt op het houtwerk prachtige beschilderingen in een traditioneel Mongools design. De tent is comfortabel en eenvoudig ingericht met houten meubels, de meeste zelf ontworpen.

De yurt biedt plaats voor twee volwassenen. Kinderstoel en campingbedje kunnen bij boeking worden aangevraagd. Radio, televisie en telefoon vindt u er niet. Voor de rest is de yurt van alle gemakken voorzien; er staat voor uw gemak een koelkast, waarin een heerlijke, koele fles wijn ‘vinho verde’ voor u klaar staat als welkomstgeschenk. Speciaal voor de lange Nederlander hebben wij voor lange matrassen en bedden gezorgd, van een goede kwaliteit. Dus op echte bedden, dus dat wordt heerlijk relaxen en écht uitrusten. Dekbedden en kussens zijn anti–allergisch en zijn, net als het linnengoed, bij de huur inbegrepen. En reken maar dat u goed slaapt want de gezonde berglucht doet wonderen.

Het tentdoek kan open aan de bovenkant, waardoor je ’s nachts de sterrenhemel kan zien, uitkijk vanuit de bedden. Houd je hier niet van, dan sluiten we het tentdoek, geen probleem. Lichtvervuiling is hier bijna niet, het is aardedonker. Omdat de tent goed geïsoleerd is, is het er in de zomer redelijk koel en in het najaar lekker warm.

Tevens hebben wij om af te koelen een authentiek Romeins afkoelbad gemaakt, waar u heerlijk kunt genieten van de zon en de koele Vinho Verde, onze groene wijn. Of u leest een tijdschrift of boek van onze ruil/leestafel of in uw hangmat bij de yurt.

‘Dus géén douchemuntjes, koelboxen en lauwe hoofdpijnwijn’

Campingplaatsen

Uniek kamperen op Unesco Werelderfgoed met eigen tent/kleine camper/vouwwagen,
(geen caravans mogelijk).

De tentplaatsen (4) en de plaatsen voor kleine campers en vouwwagens (2) zijn ruim en niet afgebakend, ieder met een eigen hangmat. Het fraaie uitzicht, het kleinschalige karakter en de gemoedelijke sfeer maakt het kamperen op onze quinta tot een feest. Vooral ’s avonds volop genieten van de overweldigende sterrenhemel………

Wees er snel bij, want onze gasten zeggen dat ze nog nooit zo mooi en rustig hebben gekampeerd. Met veel privacy,  een druiventerras voor jezelf.
Kortom reserveer (geheel vrijblijvend) en ervaar dit alles zelf.

De toilet-en douchegebouwen zijn heerlijk ruim en recent opgeleverd, uiteraard hoeft u niet met uw toiletrol onder de arm, die hangen gewoon voor u klaar. Ze worden 2x daags goed schoon gemaakt. Wij hebben geen beschikking over een chemisch toilet.

Overnachten in een Bell tent

De Bell tent is de ultieme droomtent voor iedereen die van kamperen, ruimte en stijl houdt. Het is in de 19e eeuw ontwikkeld als een duurzame en praktische legertent.
Het dikke, zandkleurige  canvasdoek is ademend, wind en waterdicht, waardoor het nooit klam of benauwd wordt in de tent en het maakt het binnen altijd vrolijk en zonnig.
De tent heeft een nokhoogte van 3 meter en 5 meter rond, dit geeft een ruim onderkomen waarin je makkelijk kunt staan en rondlopen.
Door de hoge zijwanden staat er een compleet ruim 2-persoons bed in (180/200 cm, inclusief goed matras, linnengoed en handdoeken).

De Belltent is op basis van 2 personen ingericht, er kan een extra luchtbed/opklapbed erbij geplaatst worden voor de kind/kinderen.
Het is ook mogelijk om naast de hoofdtent een ruime kleine tent voor de kinderen te plaatsen wat meer privacy voor beide partijen geeft.
De Belltent staat op een houten platform met keukenunit, eigen koelkast, grote houten tafel, stoelen en een hangmat.
’s Avonds met alle lichtjes van het dorp op de achtergrond, heb je een ultieme vakantieplek op je eigen druiventerras.

© Porta Portugal, bijzondere camping in Portugal